Climatebabes LedStart Sunreign Cleantech BuildingCSP Bartering Tools LoveSavesLives

Deze pagina claimt geen medische expertise van enige soort. Als u gezondheids klachten hebt raadpleeg dan uw huisarts.
This page does not intend to give medical advise. If you have health problems or questions please see a health professional.


Super Kankermedicijn?


Een medicijn om allerlei soorten kanker te bestrijden? Wetenschapppers hebben experimenten gedaan waarbij kankersoorten die in muizen werden geimplanteerd werden bestreden door de werking van een signaalstof (CD47) uit te schakelen. Deze stof vertelt het lichaam dat het hier om een lichaams eigen cel of orgaan gaat. Ze bevinnden zich onder andere ook op bloedlichaampjes (want dat zijn geen normale cellen). Door een medicijn te gebruiken dat CD 47 onderdruk vallen de cellen ten prooi aan het immuun systeem dat alles in ons lichaam aanvalt als het niet bekend is of aangeeft dat het "Niet opgegeten" dient te worden.

Experimenten laten zien dat de CD47 methode werkt bij vele soorten menselijke kanker. Dit is hoopgevend voor gebruik van dit medicijn in mensen (de experimenten vonden plaats met muizen). meer hier.

Wetenschappers keren verouderings proces om in muizen

De Guardian rapporteert dat wetenschappers uit Harvard er in geslaagd zijn om de verouderings verschijnselen in oudere muizen niet alleen te vertragen maar zelfs te zorgen dat deze hun kracht terugkregen en verjongden. Ronald DePinho denkt dat de gebruikte bejandeling ook bij mensen kan leiden to regeneratie van organen.

De benadering van Ronald DePinho was gericht op de telomeren kettingen in de cellen van de muizen. Deze worden bij elke celdeling ingekort en als ze te kort worden gaat de cel dood. Door dit proces te remmen via het enzym telomerase wordt de levensduur van de cel vergroot.

Lynne Cox zegt dat de resulaten zeer belangrijk zijn en dat deze tonen dat het in principe mogelijk is organen te verjongen en weefsel te doen regereren.

Muizen zijn vrij uniek in dat hun hersens nooit ophouden te groeien (net als bij ratten) en dat er rassen bestaan waarvan het weefsel volledig regenereerd (bv. afgeknipt oortje).

De Telomerase reactivation reverses tissue degeneration in aged telomerase-deficient mice

Rapmycin verlengt levensduur met 28% - 38%


Rapamycin, ook bekend als Sirolimus, is een immuun respons onderdrukkend medicijn dat gebruikt wordt om getransplanteerde organen te beschermen. Het is an antibioticum dat celdeling blokkeert in sommige T cellen van het immuun systeem (ref). Meer specifiek remt het de werking van een proteine mTor waardoor de afbraak van onnodige stoffen in de cel wordt bevorderd (zn. autophagy ref). Het werkt bv. goed bij niertransplantaties. Rapamycin is ontdekt als product van de bacterie Streptomyces hygroscopius in een grond monster afkomstig van Paaseiland. De naam Rapamycin is ook afgeleid van Rapa Nui, de oorspronkelijke naam van Paas Eiland. Het medicijn word ook verkocht onder de naam Rapamune.

Rapamycin wordt oa gezien als mogelijk middel tegen kanker (vanwege het remmen van celdeling) en de ziekte van Huntington (vanwege het opruimen van proteinen in de cel).

Recent is de levensverlengende werking ontdekt.

"Onderzoek wijst op de mogelijkheid om het verouderings proces te bestrijden met een medicijn dat in 1970 werd ondtdekt in de grond van Paaseiland. De levensduur van oude muizen die waren behandeld met Rapamycin werd gemiddeld 38% verlengd. De resultaten die in Nature werden gepubliceerd suggereren dat het mogelijk zal worden veroudering ook bij oudere mensen tegen te gaan. Kant tekening is nog wel dat het medicijn ook de immuunrespons onderdrukt."

Hoewel Rapamycin de immuun response onderdrukt heeft het een positieve werking op de effectiviteit van immuun geheugen. Hierdoor zou het effect van vaccinaties mogelijk kunnen worden vergroot door gelijktijdige toediening van Rapamycin (ref).

"We zien dit als het eerste overtuigende bewijs dat veroudering kan worden vertraagd en de levensduur kan worden verlengd dor medicijnen die pas op latere leeftijd worden genomen aldus Pofessor Randy Strong van de universiteit van texas."

Het medicijn werd aan speciaal voor vergelijking met mensen gefokte muizen gegeven. In drie verschillende laboratoria in Texas, Michigam en Maine werd de therapie gestart toen de muizen '60 mensenjaren' oud waren. Rapamycin verlengde de gemiddelde levensduur met 28% tot 38%.

"Ik heb al 35 jaar onderzoek naar veroudering gedaan. Ik heb nooit gedacht dat we een anti-verouderings pil voor mensen zouden vinden in mijn tijd, Rapamycin lijkt die belofte precies waar te maken." aldus onderzoeker Dr. Arlan Richardson.

De werking van Rapamycin is verglijkbaar met die van laag calorisch dieet en sommige antioxidanten. Het werkt op een proteine zn. mTOR, dat metabolische en stress gerelateerde processen reguleerd ( aldus Dr Lynn Cox van de universiteit van Oxford). Men verwachtte dat de geteste muizen te oud zouden zijn om gevoelig te zijn voor Rapamycin, maar tot de verbazing van de onderzoekers werkte het prima. Ze raad mensen echter nog af om het in de huidige vorm te proberen, mede door de immuun systeem onderdrukkende werking (de muizen waren tegen infectie beschermd), maar zegt dat de mogelijke besparingen op medische kosten (en toename van kwaliteit van leven voor ouderen) enorm kunnen zijn.

Genetische aanleg


Het UMC Groningen deed onderzoek samen met Engelse collega's van de Universiteit van Leicester en het King's College in Londen. Zij publiceren die in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Genetics. De onderzoeker: ĄDeze genetische variant verklaart deels waarom mensen in sommige families allemaal veel ouder worden dan in andere families. Telegraaf

Gentherapie


Transgene muizen met een geÔmplanteerd extra gen dat het eiwit CaMK maakt, kregen spieren met veel actieve mitochondriŽn (de energiefabriekjes van de cel). Hun spieren bevatten relatief veel spiervezels die geschikt zijn voor langdurige inspanning (type I spiervezels) en raakten ook minder snel vermoeid. En dat alles zonder dat ze hadden getraind.Sterker Zonder Trainen

Laag Calorisch Dieet


Een andere manier om levensduur te verlengen is het aanhouden van een laag calorisch dieet. Dit heeft in experimenten met muizen, honden, bavianen en andere diersoorten een duidelijk positief effect opgeleverd. HEt gaat om een voedzaam maar laag calorisch dieet. Hierdoor komen de opruim processen die Rapamycin aanspoort ook op gang.

Recent is gebleken dat bij een laag calorisch dieet de vruchtbaarheid ook terugloopt. Dit kan een evolutionaire oorsporng hebben: Als er weinig eten voorhanden lijkt zijn de kansen van overleven van de kinderen klein. Tevens is gebleken dat dit effect door toevoeging van specifieke aminozuren (eiwitten) in het dieet kan worden omgekeerd. Het lijkt dat het effect op de levensduur wordt veroorzaakt door een combinatie van calorische waarde en aminozuren voedingswaarde.

Celdood


Cellen kunnen in een staat terecht komen waarin ze niet langer delen. Ze groeien nog wel maar verspreiden zich dan niet meer. Er is aangetoond dat Rapamycin een vertragende werking heeft zodat cellen langer kunnen delen, zonder dat ze er echter direct toe worden aangezet. Artikel hier

Kanker onderzoek


Rapamycin word ook onderzocht als middel tegen de berspreiding van sommige vormen van kanker ref.

Regeneratie door P21 gen

Resultaten uit onderzoek met muizen heeft aangetoond dat het uitschakelen van het p21 gen weefsle in staat stelt om te regenreren. In plaats van een lidteken groeien lichaamsdelen terug. Dit is een proces dat ook in de baarmoeder plaatsvind, wanneer het gen bij zoogdieren nog is uitgeschakeld. Bij doeval werd regeneratie bij lab muizen ontdekt, en nu is aangetoond om welk gen het gaat. Waar verwacht werd dat het uitschakelen van het gen tevens zou leiden tot een toename van tumoren blijkt dit niet zo te zijn, wel wordt in cellen met dna schade sneller zelfvernietiging getriggered.

"Much like a newt that has lost a limb, these mice will replace missing or damaged tissue with healthy tissue that lacks any sign of scarring," said the project's lead scientist Ellen Heber-Katz, Ph.D., a professor in Wistar's Molecular and Cellular Oncogenesis program. "While we are just beginning to understand the repercussions of these findings, perhaps, one day we'll be able to accelerate healing in humans by temporarily inactivating the p21 gene."

Reactivatie van leervermogen

Door met enzymen specifieke genen aan te schakelen door de histone groepen te binden (meer hierover hier) is het mogelijk gebleken oude muizen het leervermogen te geven van 3 maanden oude muizen.

Supergespierdheid


Myostatin blockers stimuleren spiergroei


Referenties


Nu.nl Levensverlengende stof

Springleven artikel hier

Volkskrant artikel hier

Nextbigfuture artikel Eng hier

Spits nieuws artikel hier

Engels artikel : http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/8139816.stm

Ouderdoms onderzoek (eng) http://ouroboros.wordpress.com/2007/03/06/an-anti-aging-drug-today-rapamycin/

Relatie tussen stamcel ouderdom en ouderdoms verschijnselen (eng) http://www.liebertonline.com/doi/abs/10.1089/rej.2008.0722

Algemene Wikipedia Informatie Engels hier

Mamalian target of Rapamycin hier

Rapamycin reduceert cellgorie door stimulatie van celdood in kanker cellen Engels artikel

Rapamycin met grapefruit sap als kankermedicijn Engels artikel

Alzheimer Nieuws


Een bekend medicijn tegen reuma blijkt een geheugen herstellende werking te hebben in muizen met symptomen van Alzheimer. Het medicijn PMX205 voorlomt ophoping van cellen van het immuun systeem in de gebieden waar amyloid plaques zich hebben opgehoopt. Artikel hier.

Stamcel injectis zorgen voor vergroting permanente versterking van spieren


Een experiment waarbij stamcellen van jonge muizen in de beschadigde spieren van oudere muize werd geinjecteerd is zeer succesvol gebleken. Het spierweefsel herstelde niet alleen, het werd 70% sterker en bleef dat voor de rest van de natuurlijke levensduur van de muizen. Onbeschadigde spier werd niet beinvloed. Het lijkt er op dat beschadigde spieren signaalstoffen afgeven die een ander gedrag in stamcellen veroorzaakt dan gebruikelijk.

meer hier

Meer hier

Lenalidomide is supposed to keep you healthy by boosting your immune system. This works in humans but it my cause birth defects.

Video
Comments [Hide comments/form]
Video Cutter software is a comprehensive and reliable software that enables you to cut both video and audio files. It consists of three components, namely Advanced Cutter, Batch Cutter and Easy Cutter, each designed to suit your requirements at the moment. The Advanced [url=http://idoo-video-cutter.soft112.com]video cutter software download[/url] can only process videos, while the other components also support music files.
video joiner download http://www.downloadandcoupon.com/download-idoo-video-joiner-with-20-off-coupon-code.html
-- 171.212.225.226 (2014-11-02 10:56:25)
http://idoo-video-cutter.soft112.com
video cutter software download http://idoo-video-cutter.soft112.com
<a href="http://idoo-video-cutter.soft112.com" title="video cutter software download">video cutter software download</a>
-- 171.212.225.226 (2014-11-02 15:06:18)
idoo Advanced Video Cutter is the most complex of the three components that make up idoo Video Cutter. It can handle numerous input formats and it can perform movie editing without loss of video or audio quality.
video cutter download http://idoo-video-cutter.soft112.com
-- 171.212.225.226 (2014-11-02 18:45:36)
yfvEhq http://www.QS3PE5ZGdxC9IoVKTAPT2DBYpPkMKqfz.com
-- ns416350.ip-37-187-144.eu (2015-01-02 18:03:54)
87OxyK <a href="http://omkjvcqyiajj.com/">omkjvcqyiajj</a>, [url=http://ejpmlhbrhpqb.com/]ejpmlhbrhpqb[/url], [link=http://awgwvgiqbqos.com/]awgwvgiqbqos[/link], http://etirypzgfvuq.com/
-- 46.161.41.199 (2015-01-27 11:04:30)
Valid XHTML 1.0 Transitional :: Valid CSS :: Powered by WikkaWiki
Page was generated in 0.1587 seconds